Priljubljene Objave

Izbira Urednika - 2019

Podstrešje 2.0 ali rekonstrukcija hiše v angleščini

Arhitekti iz Anglije so pripravili način za razširitev bivalnega prostora v stanovanjski stavbi.

Vprašanje, kako povečati življenjski prostor za hitro rastočo družino, je v različnih državah akutno. Vsakdo se odloči na svoj način. Nekdo kupi večje stanovanje in nekdo zapusti mesto in zgradi veliko hišo. Eno od rešitev tega problema je predlagal oblikovalski studio iz Londona. To je nenavadno podstrešje, zgrajeno na strehi stanovanjske stavbe.

Po mnenju oblikovalcev, ko jim je družina pristopila s predlogom za obnovo, je takoj postalo jasno, da bo to težka naloga. Hiša je bila že dolgo na voljo, naseljena in se nahaja v gosto zgrajenem primestnem območju. Zato ni mogoče govoriti o obsežnih gradbenih delih. Poleg tega, ker dovoljenje za obnovo je bilo izdano le pod pogojem, da podaljšanje ni povzročilo večje obremenitve tal, izključena je bila možnost uporabe blokov ali opeke. Tako se je pojavil nestandardni podstrešni projekt "dva v enem", kjer je strešna kritina tudi kanal, znotraj katerega je pritrjen okvir vezanega lesa, ki služi kot podporne stene.

Kot zunanji ovoj stavbe je bila izbrana trpežna zložena streha z z-prevleko.

Oblika in geometrija "škatle" podstrešja in senca strehe sta izbrani tako, da se v čim večji meri prilegata obstoječim konstrukcijam in ne izgledata kot tujek. V notranjosti so vsi elementi dodatnega bivalnega prostora narejeni iz vezanih plošč, razrezanih po velikosti na CNC strojih.

Prvotno stopnišče in vse pohištvo sta kot oblikovalec povezana brez pritrdilnih elementov po metodi "trn-žleb".

Poleg povečanja hitrosti montaže je uporaba vezanega lesa kot nosilnega elementa omogočila opustitev kovinskih konstrukcij, betona in "mokrega dela". To je zmanjšalo težo podstrešja.

Za diverzifikacijo barvne palete in vizualno povečanje prostega prostora so nekateri deli pohištva, stene in strop pobarvani v beli barvi.

Za okraševanje sob pod stropom nameščene lesene tramove.

Veliko število oken, vključno s strešnimi okni, napolni prostor s svetlobo, kar prihrani račune za elektriko.

Okna nudijo čudovit pogled na okolico.

Skupaj: v mansardi je prostorna spalnica, kopalnica, delovna soba in dnevna soba.

Sodeč po pregledih lastnikov stanovanj, so oblikovalci uspeli uresničiti svojo idejo, družina pa je prejela dodatne kvadratne metre, ki bodo udobno priskrbeli mlajšo generacijo.

Na portalu boste izvedeli, kaj izbrati: hladno podstrešje ali izolirano podstrešje, kot tudi, kako povečati življenjski prostor v stari hiši na račun podstrešja.

Video prikazuje nianse segrevanja podstrešja.

Oglejte si video: Iti ali ne iti - to je zdaj … - Podstrešje 2 (September 2019).

Pustite Komentar